2013
 
Tijdens het Festival werd de ART300 in dienst gesteld na een algehele revisie. We zien deze ART op zondagavond 18 augustus rangeren voor het museum.
De ART 86 + aanhangrijtuigen wachten op vertrek uit Biesme-sous-Thuin.
De goederentrein die door de 10308 naar Thuin Ville-Basse is gebracht zal aan de haak van ART300 terugkeren. (Foto's: Jo Boxtaens)

Heeft u zin om deze zomer een "vicinal" te bekijken?
Bezoek dan onze collega's in Lodz

http://www.kmst.mpk.lodz.pl/zerowka2013_plakat.pdf

http://www.kmst.mpk.lodz.pl/zerowka2013_rozklad.pdf

Nadat dit al enkele keren was uitgesteld, is nu Metro-Leger-lijn M3 geopend. Deze verbindt Charleroi met Gosselies. Je kunt hier eigenlijk niet spreken over een metro, want de tram maakt gebruik van vrije baan en openbare wegen zoals dat in de tijd van de "vicinal". gebeurde. Gelukkig is ons SM-treinstel binnenkort rijvaardig, zodat die er kan rijden.

30/3/2013 : Deze zaterdag heeft de paashaas boven Thuin een grote hoeveelheid chocolade eieren en beesten laten afdalen tot groot plezier van de kinderen

30/3/2013 : Dit Paasweekend kwamen de Minister voor Toerisme en een aantal personen uit het toeristisch circuit bij ons op bezoek. Na een persconferentie  door de belanghebbenden was het de beurt aan de voorzitter van de ASVi en de minister om de vlag te verwijderen voor de onthulling van de plaat, toegekend door de Dienst voor het Toerisme, gevolgd door enige vrolijke muziekstukken,gespeeld door de Fanfare de Leers-et-Fosteau en een drankje. De ASVi en het museum zijn nu een officiële toeristische attractie in Wallonië.

De tram is terug in Gosselies. Hier zien wij de eerste BN op een proefrit ("Essai") het terrein oprijden waar het depot van de ASVi heeft gestaan, vóórdat het in 2010 is gesloopt.

Beste Wensen